tag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post909504684851899853..comments2024-02-25T09:46:38.188+01:00Comments on No to... po piwku!: Bogaty świat piw pszenicznych cz.1notopopiwkuhttp://www.blogger.com/profile/03709544023938225510noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-2235546251298338052016-01-02T21:19:45.620+01:002016-01-02T21:19:45.620+01:00Witaj! Dzięki za sugestię, co do piw, które nie zn...Witaj! Dzięki za sugestię, co do piw, które nie znalazły się w zestawieniu. W 2014 Wheat Wine i White IPA były nieszczególnie dostępne w naszym kraju, ale też stan wiedzy autora był uboższy. Założyłem tego bloga, by między innymi zgłębiać wiedzę o piwie i być w kontakcie z ludźmi, których ta tematyka także interesuje. Pochylę się nad tym, co napisałeś. :) notopopiwkuhttps://www.blogger.com/profile/03709544023938225510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-42554093679085084842016-01-02T16:52:18.652+01:002016-01-02T16:52:18.652+01:00W klasycznych niemieckich piwach pszenicznych pomi...W klasycznych niemieckich piwach pszenicznych pominąłeś południowobawarski weizen bursztynowy - bernesteinfarben weizen, którego najlepszym przykładem jest Schneider Weisse Unser Orginal Tap 7. Są to piwa ciemniejsze od klasycznych weizenów z Północy i bliższe historycznym piwom pszenicznym. W USA brak tak dobrze znanych jak białe IPA czy american wheatwine, ale ich dostępność w Polsce w 2014 była raczej szczątkowa.e-prezeshttp://e-prezes.livejournal.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-47693222169537013582015-01-24T09:43:56.665+01:002015-01-24T09:43:56.665+01:00Dlatego własnie powstał ten cykl, by przybliżyć te...Dlatego własnie powstał ten cykl, by przybliżyć tematykę piw pszenicznych oraz ich podział ze względu na kraj ich pochodzenia. Widać, że w Polsce piwa pszeniczne cieszą się dużą popularnością, co jest wodą na młyn piwoszy, którzy preferują tego rodzaju piwa. notopopiwkuhttps://www.blogger.com/profile/03709544023938225510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-50294055733541042002015-01-24T01:16:56.252+01:002015-01-24T01:16:56.252+01:00Piwo pszeniczne to moje ulubione piwo sposrod piw ...Piwo pszeniczne to moje ulubione piwo sposrod piw niemieckich. O dziwo daje sie wypic niemal w temperaturze niemal pokojowej, choc schlodzone smakuje oczywiscie najlepiej. Naprawde polecam ten gatunek piwa, ktore w smaku znacznie rozni sie od popularnego Pilsa i jak dla mnie jest lepsze.WITOSShttps://www.blogger.com/profile/05788291013496565669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-32036046896517182142015-01-24T01:13:41.440+01:002015-01-24T01:13:41.440+01:00Piwo pszeniczne jest naprawde swietne. To jest moj...Piwo pszeniczne jest naprawde swietne. To jest moje ulubione piwo sposrod piw niemieckich, ktorych pilem bardzo duzo. O dziwo daje sie wypic nawet w temperaturze niemal pokojowej, choc oczywiscie schlodzone smakuje najlepiej.WITOSShttps://www.blogger.com/profile/05788291013496565669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-61425734264241763512014-01-23T16:46:03.204+01:002014-01-23T16:46:03.204+01:00Dzięki za zwrócenie uwagi na ten błąd. Cieszę się,...Dzięki za zwrócenie uwagi na ten błąd. Cieszę się, że pomimo pewnych niedoskonałości, tekst się podobał. Będzie kontynuacja i to już niedługo :).Postaram się wyeliminować literówki, ale zawsze jakaś się zapląta. Nie na darmo poleca się "dodatkową parę oczu" przy pisaniu np.: pracy magisterskiej (i nie chodzi tu o okulary) :). notopopiwkuhttps://www.blogger.com/profile/03709544023938225510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4422554520098080695.post-62954271781977114002014-01-23T16:16:19.276+01:002014-01-23T16:16:19.276+01:00Bardzo ciekawy artykuł, ładnie ukazuje historię i ...Bardzo ciekawy artykuł, ładnie ukazuje historię i rodzaje piwa pszenicznego. Można się przyczepić do braku korekty pod względem literówek czy związków frazeologicznych (np. porażkę się w sukces przekuwa, a nie przekłuwa :-) ). Czekam na kolejne części!Anonymousnoreply@blogger.com